Pornind de la prea-indragitele „STICKS-URI” DE CASA, am pornit expeditia culinara in cautarea unor biscuiti „sarati” buni de rontait oricand si oriunde.

INGREDIENTE

100 g faina integrala
150 g faina alba
100 g unt
15 g drojdie proaspata
2 linguri seminte de floarea soarelului (miez crud)
1 lingura susan (eu am folosit negru)
1 lingura de ulei de masline
1 ou
ce condimente preferati (eu am optat pentru boia dulce si oregano)

MOD DE PREPARARE

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Am framantat untul, cu faina cernuta si drojdia faramitata.

Am incorporat semintele si susanul si apoi am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt o foaie dreptunghilara de maxim 0.5 cm.

Am decupat patrate de circa 8 cm, si le-am uns cu oul batut bine si amestecat cu uleiul si condimentele.

Am copt biscuitii tip crackers la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie (preincalzit) pana s-au desprins de pe foaia de copt si s-au rumenit, aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!