Am pregatit pentru astazi o noua reteta cu laptele Zuzu Bio si sper ca si aceasta sa fie la fel de bine primita si gatita ca si retetele precedente.

Este un cozonac cu crema de lapte care a iesit incredibil si pe care va invit cu drag sa il incercati!

INGREDIENTE

Aluat:
300g faina alba de grau
un pliculet drojdie uscata (7g)
100mL lapte Zuzu Bio
125g unt (pe care il topim si racim)
2 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

Crema:
500mL lapte Zuzu Bio
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
75g faina alba de grau
2 oua + 3 galbenusuri
50g unt rece

MOD DE PREPARARE

Aluat:
Amestecam cu o furculita ouale, untul, zaharul, laptele, drojdia apoi incepem sa adaugam faina putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul va fi moale si nu mai trebuie sa adaugam faina.

Lasam aluatul la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il punem intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu peretii detasabili si cu diamentrul de 20cm. Intindem aluatul in forma cu mainile si il ridicam si pe margini astfel incat sa cuprinda in interiorul lui crema pe care o vom pune. Daca aluatul este prea lipicios atunci ne vom infaina mainile dar nu vom mai adauga faina in aluat!
Lasam astfel aluatul la temperatura camerei si ne ocupam de crema.

Pentru crema vom mixa toate ingredientele mai putin untul. Punem compozitia intr-o craticioara la foc mic, amestecand incontinuu cu un tel pana se ingroasa.

Luam craticioara de pe foc si adaugam untul rece amestecand cu telul pana se topeste. Mai lasam crema sa se raceasca putin aproximativ 10 minute.

Ne mai asiguram inca o data ca aluatul este intins si pe margini si turnam crema peste aluat niveland usor.

Coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos (caldura sus-jos fara ventilatie). Daca dorim sa se rumeneasca si crema putin atunci in ultimele 10 minute vom schimba functia cuptorului pe caldura sus-jos cu ventilatie.

Pofta mare!

Am ales sa gatesc cu Zuzu Bio pentru ca este un lapte provenit din productie ecologica din ferme din Romania atent selectionate.
Laptele Zuzu Bio are si un ambalaj practic si inovator, butelca cu maner! Si este totodata laptele bio ce poate fi gasit la cel mai mic gramaj din intreaga piata, in butelcuta de 500 mL.

Va invit sa urmariti si pagina https://www.flaveur.ro/zuzu-bio/ pentru si mai multe informatii si surprize.