INGREDIENTE
Aproximativ 500 g faina
150 g unt
200 mL lapte
Un plic de praf de copt
150 g sfecla rosie (am avut congelata)
200 g branza de vaci facuta in casa (cu iaurt)
O felie de Emmental
Marar verde
Un ou intreg plus un galbenus


MOD DE PREPARARE
Am blenduit sfecla rosie impreuna cu laptele foarte fin!
Am inceput cu 300 g de faina peste care am pus untul cubulete si pasta cu sfecla dar fiind un aluat lipicios tot am adaugat faina pana la aproximativ 500 g in total. Porniti de la 300 g si pe masura ce framantati se observa daca mai este nevoie de faina. La final am pus praful de copt. Aluatul obtinut (fotografia de mai jos) l-am lasat aproximativ o ora in frigider.
Apoi am intins o foaie si am decupat cerculete pe care le-am asezat pe forma pentru coltunasi (imaginea din josul paginii) si am adaugat umplutura formata din branzeturi, ou si marar. Nu se pune multa umplutura pentru ca se revarsa.
Am uns coltunasii cu galbenus de ou si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana s-au rumenit.
Pofta buna!