Am pregatit pentru astazi o reteta savuroasa de clatite cu spanac si branza care au iesit super gustoase. O reteta simplu de preparat si ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Secretul meu este spanacul congelat de la Edenia care este perfect pentru un gatit rapid si pe care vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retete.

INGREDIENTE

Aluat clatite:
250mL lapte
3 oua
120g faina
3 linguri ulei

Umplutura:
300g spanac tocat portionat de la Edenia
250g ricotta + 150g branza de vaci (sau de casa)
50g cascaval ras
2 linguri pesmet
1 catel de usturoi dat de razatoare (optional)

30g cascaval ras + 20g unt rece – pentru presarat

unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Punem spanacul la fiert 2 minute apoi il punem intr-o strecuratoare si presam bine astfel incat sa nu mai aiba apa deloc.

Cat spanacul mai sta la scurs ne ocupam sa preparam clatitele. Mixam toate ingredientele si coacem intr-o tigaie antiaderenta punand cate un polonic de compozitie per clatita. Vom obtine 6-7 clatite in functie de dimensiunea tigaii.

Pentru umplutura vom mixa toate ingredientele pana obtinem o crema fina.

Luam fiecare clatita in parte, ii taiem marginile astfel incat sa obtinem cat de cat un patrat si punem cate 2 linguri de umplutura pe ¼ din suprafata clatitei. Rulam strans clatita. La fel procedam si cu celelalte.

Ungem un vas de yena sau ceramic cu unt. Luam fiecare clatita in parte, ii taiem putin din capete apoi o taiem in 4 sau 5 bucati in functie de cat de inalt avem vasul ceramic.

Dupa ce am umplut vasul cu bucatelele de clatita, presaram cele 30g de cascaval ras si punem din loc in loc aschii din cele 20g de unt rece.

Bagam la cuptor, setam 180 grade C si lasam pentru 15 minute sa se topeasca cascavalul.

Nemaipomenit de bune! Pofta mare!

In retetele cu spanac folosesc uzual spanacul congelat de la Edenia pentru ca este disponibil pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti. Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.

Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!