INGREDIENTE

200mL lapte
120g faina
4 oua
o lingura zahar (optional sau in fuunctie de preferinte)
2 linguri stafide (optional)
20g unt

MOD DE PREPARARE

Punem stafidele la hidratat pentru 20 de minute apoi la scurgem bine.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana obtinem o spuma tare.

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze. Adaugam apoi laptele, alternand cu faina si continuam sa mixam.


Integram si albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula cu miscari largi. Adaugam si stafidele si mai amestecam putin.

Intr-o tigaie antiaderanta de 26cm, punem 10g de unt la topit apoi turnam jumatate din compozitie. Lasam la foc mic. Cand s-a rumenit dedesubt, luam o paleta si impartim clatita in 4. Apoi fiecare bucata in alte bucati mai mici pe care le intoarcem usor. Nu conteaza ca avem compozitia inca lichida, pentru ca vom intoarce fiecare bucatica pana se rumeneste bine.

La fel vom proceda si cu cealalta jumatate de compozitie ramasa.

Daca avem o tigaie mai mare de 26cm atunci putem pune toata compozitia deodata.

Putem presara fulgi de cocos si servi cu gem.

Delicios! Pofta buna!