INGREDIENTE
2 cartofi mari
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac micut
½ ardei gras micut
200 g smantana
150 mL lapte
1 lingura faina sau amidon daca doriti sa faceti sosul mai gros (optional)
Patrunjel si alte condimente dupa gust
MOD DE PREPARARE
Curam cartofii, ii taiem cubulete ca la piure si ii punem la fiert, dar nu ii lasam pana se zdrobesc, pentru ca trebuie sa ramana fermi. Dupa ce au fiert, scoateM cartofii cu o paleta si pastram apa.
Ceapa, morcovul, ardeiul, pastarnacul le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoare apoi le punem la inabusit in putin ulei cu apa, pana se inmoaie. Mai adaugam apa pe masura ce scade, daca mai este nevoie.
Intr-un bol amestecam smantana cu laptele si amidonul, adaugam 2 polonice din apa in care au fiert cartofii si amestecam cu un tel. Turnam aceasta compozitie in oala peste legumele inabusite, adaugam si cartofii fierti si amestecam usor pana se ingroasa compozitia. Amestecati cu grija sa nu zdrobiti cartofii.
Cand s-a ingrosat, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
Pofta buna!
Foarte gustoasa!
Bunica mea in Bucovina ne făcea aceasta mâncare când eram mici, delicios, o numeam cartofi cu smântâna. Fetița mea o mănâncă cu plăcere!
Am facut si eu aceasta ciulama. Pitica mea a mancat tot, in conditiile in care de mult nu am mai reusit sa mancam o portie intreaga la pranz. Ma declar extrem de multumita.
Bebe super încântat de papa bun! Mulțumesc!
Foarte buna! Fetita mea e incantata de aceasta reteta! Mutumim 🙂