INGREDIENTE

300g linte verde (se poate folosi si maro sau neagra, dar nu rosie pentru ca nu-si mentine forma)
1,5 kg rosii
1 ardei kapia
3 morcovi mici
1 ceapa rosie
3 linguri ulei de masline
1,5L apa
Condimente dupa gust: patrunjel, cimbru, busuioc

MOD DE PREPARARE

Lintea trebuie sa fie lasata la inmuiat pentru 6 ore.

Intai ne vom ocupa de rosii. Punem o oala la fiert iar cand apa da in clocot, punem rosii intregi si lasam sa fiarba 5-6 minute pana vedem cum crapa coaja pe ele.

Scoatem rosiile cu o paleta si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le decojim si le scoatem cotorul. Pasam rosiile cu blenderul vertical si le lasam deoparte.


Tocam ceapa marunt, ardeiul cubulete si morcovul rondele.

Intr-o oala punem uleiul de masline impreuna cu legumele tocate si un pahar cu apa. Lasam sa se inmoaie pentru 15 minute, adaugand din cand in cand apa atunci cand scade.

Cand legumele s-au inmuiat putin, adaugam lintea si apa, cei 1,5L si lasam sa fiarba 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute adaugam rosiile pasate si mai lasam cam 10 minute. Totul se fierbe la foc mic!

Oprim focul si adaugam condimentele si gata! O ciorba nemaipomenit de gustoasa.

Pofta mare!