Ma gandeam la ceva gustos, de rontait si bun de luat la pachet.
Si cum ne-a placut MINI PIZZA CU PUI SI SOS DE ROSII COAPTE mi-am propus sa reorganizez cateva ingrediente.

INGREDIENTE ALUAT (20-24 bucati cu diametrul de 5-6 cm)

250 g faina
10 g drojdie proaspata
7 linguri lapte 3.5% grasime
3 linguri ulei de masline

INGREDIENTE AROMA DE PIZZA

2 rosii
1 ceapa
1/2 ardei
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
putin cimbru
putin busuioc
putin oregano

 

MOD DE PREPARARE

Am pregatit aluatul astfel: am amestecat faina cu drojdia si am incorporat pe rand lingura dupa lingura laptele caldut si apoi uleiul, framantand la fiecare adaugare.

Am presarat faina, am acoperit cu un servet gros si am lasat 1 ora la odihnit.


Separat, am preparat sosul astfel: rosiile, usturoiul si ardeiul ( fiecare ingredient fara coaja/pielita), cu uleiul si mirodeniile le-am blenduit fin.

Cand aluatul era pregatit am intins o foaie subtire, subtire, si am decupat cerculete. Puteti folosi ce dimensiune doriti.

Le-am pus pe hartie de copt si le-am uns cu sos.

Eu am mai presarat un fir de oregano.

Le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit putin pe spate si erau usor crocante. Daca se coc prea mult dupa racire vor fi mult prea crocante.

In functie de preferinte, jonglati cu textura.

Pofta buna!