Chiftelutele de biban pe care le-am pregatit pentru astazi sunt nemaipomenit de gustoase. Neaparat sa le incercati! Pot fi servite cu un piure de cartofi sau cu alte legume.

Eu am folosit desigur file de biban de la Edenia! Carnea de biban este una foarte gustoasa, de culoare alb-roz, cu textura ferma, consistenta, suculenta si, prin urmare, usor de gatit. De asemenea bibanul este un peste ideal pentru dieta, datorita continutului mediu de grasimi.

INGREDIENTE

600g file de Biban de la Edenia
O ceapa rosie potrivita
2 linguri patrunjel uscat
2 catei usturoi
80g pesmet
1 ou
Piper
Ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Pestele decongelat in prealabil in frigider il taiem cubulete dupa ce l-am verificat sa nu aiba oase. Ceapa o curatam si o taiem cubulete.

Punem pestele, ceapa, usturoiul, piperul, patrunjelul, oul si 30g de pesmet in bolul unui maruntitor electric. Se poate folosi si masina de tocat. Mixam pana obtinem o pasta cat mai fina care poate fi modelata.

Cu mainile unse cu ulei, formam chiftelute pe care le tavalim prin pesmetul ramas. Le punem lasa si fara pesmet.


Punem chiftelutele in tava pe hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pozitia din mijloc a cuptorului, pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumenesc usor deasupra.

Nemaipomenit de gustoase si pot fi servite cu un piure de cartofi sau alte legume.

Pofta mare!

 

Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.

Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.

Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.

Va invit cu drag sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!