INGREDIENTE

200 g carne de vita (tocata)
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 radacina de patrunjel
1-2 linguri pesmet
1 ou sau 2 galbenusuri
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei de masline
patrunjel verde sau uscat

 

MOD DE PREPARARE

Tocam legumele marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoarea mica.

Punem legumele la inabusit intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline si jumatate de pahar cu apa. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana scade apa apoi mai adaugam inca jumatate de pahar de apa. Lasam sa scada de tot apa iar acum legumele trebuie sa fie moi.


Amestecam legumele usor racite cu carnea tocata, oul, pesmetul si patrunjelul.

Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana sunt foarte bine rumenite.

Merg de minune cu un PIURE DE DOVLECEL CU CARTOF DULCE SI PRAZ.

Pofta buna!