Va invit sa gatim astazi impreuna o reteta noua si delicioasa de chec aperitiv cu fasole verde.

Am folosit fasole verde intreaga de la Edenia, pentru ca nu se decongeleaza inainte de gatire, se gateste foarte rapid si fara pierderi si pentru ca nu are conservanti si aditivi.

Fasolea verde de la Edenia este pregatita cu multa atentie pentru ca prospetimea, gustul usor dulce si culoarea puternica sa ramana intacte. Fasolea isi pastreaza gustul, culoarea si textura sa crocanta si are un continut ridicat de proteine si unul foarte scazut de grasimi.

INGREDIENTE

200g fasole verde de la Edenia
3 oua
150mL lapte
75g unt (pe care il topim)
150g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
30g cascaval ras (optional)
o lingura patrunjel uscat

MOD DE PREPARARE

Gatim fasolea verde la abur pentru 15 minute apoi o tocam in cubulete.

Amestecam faina cu praful de copt.

Intr-un bol mixam ouale cu laptele si untul topit. Apoi adaugam faina si omogenizam.

Punem in compozitie si fasolea verde si patrunjelul si amestecam cu o spatula.

Turnam compozitia in forma de chec si presaram deasupra cascaval ras.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 minute sau pana se rumeneste frumos.

Lasam checul la racit in forma apoi il scoatem si il taiem.

Foarte bun! Pofta mare!

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina https://www.flaveur.ro/legume-edenia/.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!