INGREDIENTE
1 cană năut fiert
1/2 cartof dulce
1 felie țelină
1 morcov mic
1/2 dovlecel
1/2 ardei capia
1 ceapă mică (am folosit ceapă roșie)
2 căței usturoi
2 lingurițe susan
1 ou
3 linguri ulei de măsline
pătrunjel, cimbru
piper, boia dulce

MOD DE PREPARARE
Am lăsat năutul la hidratat peste noapte, iar a doua zi l-am pus la fiert. Am pus la abur cartoful dulce și țelina. După ce s-au făcut toate, le-am mărunțit în robotul de bucătărie împreună cu uleiul de măsline. Am dat pe răzătoarea mare dovlecelul, și pe cea mică usturoiul și morcovul. Am tocat ardeiul și ceapa. Am amestecat pasta de năut cu celelalte legume, cu ou, verdeață și condimente.
Am format burgeri pe care i-am dat la cuptor pentru 20 de minute (10 minute pe o parte, 10 pe cealaltă), la 180 grade C.


Alte precizari
*Nu uitați să scurgeți bine dovlecelul și morcovul înainte de a-i adăuga în compoziție.
*Vă recomand o tavă antiaderentă sau o hârtie de copt de calitate.