INGREDIENTE

300g branza de vaci sau BRANZA DE CASA PREPARATA CU IAURT
150g smantana (am folosit cu 12% grasime)
O lingura zahar sau sirop de artar (optional)
2 oua
20g faina alba de grau sau faina integrala
3 linguri stafide (hidratate in prealabil) (optional)
Unt pentru uns vasele ramekin

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol mixam branza cu smantana si zaharul, 2-3 secunde, cat sa se omogenizeze. Adaugam pe rand ouale si apoi faina, mixand putin doar cat sa le incorporam.

Punem in compozitie si stafidele hidratate si amestecam cu o spatula.


Ungem cu unt 2 vase ramekin (putem folosi si un singur vas ceramic mai mare daca nu avem vase ramekin).

Umplem vasele cu compozitie, le bagam la cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam aproximativ 45 de minute sau pana se rumenesc frumos pe margini.

Cand le vom scoate din cuptor se vor lasa putin. Textura este una fina si cremoasa!

Pot fi servite atat la micul dejun cat si la cina. Pofta mare!