INGREDIENTE

50g orez (ideal integral- hidratat peste noapte)
500ml lapte de vaca
3 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
½ lingurita pudra de vanilie
3 linguri stafide
Scortisoara


MOD DE PREPARARE

Hidratati stafidele 20 min (eu am avut stafide deja noi).
Fierbeti orezul in apa, raport 1:5, apoi lasati-l sa se raceasca.
Intr-un bol bateti ouale cu laptele, vanilia si siropul de artar.
Adaugati si orezul fiert si stafidele.
Ungeti bolurile cu unt, apoi cu un polonic, repartizati compozitia in mod egal in fiecare. (puteti pune compozitia si intr-un singur vas mai mare).
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa 20 de minute presarati scortisoara deasupra budincilor si bagati din nou la cuptor pentru inca 25 minute. Total timp de preparare: 45minute (aproximativ).
Pofta buna!