INGREDIENTE

80g zmeura congelata sau proaspata
2 oua
500g iaurt natur
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
60g amidon de porumb sau de cartofi (se gaseste la toate supermarketurile)
o lingurita pudra de vanilie (optional)

MOD DE PREPARARE

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze. Adaugam apoi iaurtul, amidonul si vanilia si mixam pana se integreaza toate.


Adaugam in compozitie si albusurile spuma amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o forma din silicon sau din ceramica unsa cu unt iar apoi presaram zmeura. Daca avem zmeura congelata atunci o vom decongela si scurge inainte.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Scoatem budinca din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei in forma in care a copt. Dupa ce s-a racit, bagam vasul in frigider pentru o ora si putem servi apoi.

Foarte foarte buna! Ideala atat pentru gustare cat si pentru mic dejun sau cina, ce dorim! Pofta mare!