INGREDIENTE

150 mL lapte de vaca (3,5 % grasime)
O felie mare de pepene galben foarte dulce si aromat (nu era de Dabuleni ci de Hotarele :))
6 linguri de faina de orez
30 de grame de unt
O lingura fulgi de cocos
O lingura sirop de artar (optional)
Pudra de vanilie
Petale de sofranel (optional)


MOD DE PREPARARE

Am blenduit pepenele cu laptele si pudra de vanilie si apoi am adaugat siropul de artar, fulgii de cocos, untul topit si racit si faina de orez in ploaie amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. La final am incorporat cateva petale de sofranel iar pe unele le-am pus deasupra.
Am uns cu unt trei forme de ceramica si le-am umplut cu aceasta compozitie si asa cum am precizat anterior am pus si cateva petale de sofranel deasupra.
Am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana s-a rumenit.
Are textura cremoasa dupa cum se vede in fotografia din josul paginii.
Pofta buna!