INGREDIENTE

130g gutui (o gutuie mare)
150g faina de orez
30g migdale macinate ( sau nuci)
1 lingurita praf de copt bio
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita pudra de vanilie
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
80ml ulei de floarea soarelui
125g iaurt nature


MOD DE PREPARARE

Gutuia curatata o dati pe razatoarea mica sau o tocati marunt la robotul de bucatarie.
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si pudra de migdale.
In alt bol mixati bine ouale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati uleiul si iaurtul si continuati sa mixati bine. Adaugati si gutuia rasa si amestecati cu o lingura. Incorporati si bolul cu faina, amestecand usor cu lingura, nu insistati prea mult, doar cat sa incorporati bine faina.
Umpleti forme de briose cu bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.
Pofta buna!