Pentru mine nu exista Craciun fara fursecuri sau biscuiti, sau fara un dulce de casa, in afara de cozonac!
Si imi place sa experimentez.
Am pornit de la aluatul nisipos care m-a cucerit si nu prea il mai schimb la tarte de acum inainte.
Aveti nevoie pentru acesti biscuiti de urmatoarele

INGREDIENTE
100 gr unt
150 gr faina integrala sau dupa preferinte inlocuiti, cu cea alba gustul este mai traditional
50 gr nuca pisata fin..tip faina ( sau inlocuiti cu migale, alune de padure etc)
1 lingura de zahar sau fara si doar ungeti cu miere
1 ou
1 lingura de ulei
1 lingura de carob
1 lingura de miere la final pentru uns


MOD DE PREPARARE
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am pus faina si nuca rasnita fin, fin si am facut o gaura in mijloc unde am pus toate ingredientele in afara de miere.
Am amestecat bine, bine totul si am format o „bila” de aluat.
Am lasat-o in frigider sa se odihneasca circa 45 minute.
Ma grabeam. Se poate lasa si mai mult. Chiar si de seara pana dimineata.
Aluatul o sa fie tare…beton!
Nu-i nimic, in palme usor framantat devine modelabil.
Intindeti o foaie de 0.5-0.7 cm si decupati dupa preferinte.
Mie imi plac bradutii.
Aranjati biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.
Ies circa 30 bucati.
Cuptorul sa il aveti incins la 180 gr. Si ii lasati circa 12-15 minute.
In functie de cuptor ( eu am pe gaz, si ii pun la nivelul din mijloc).
Sa se rumeneasca usor, sa mearga scosi de pe hartie.
Se pastreaza foarte bine 3 zile in cutie inchisa etans.
Pofta buna!