Pentru mine nu exista Craciun fara fursecuri sau biscuiti, sau fara un dulce de casa, in afara de cozonac!
Si imi place sa experimentez.
Am pornit de la aluatul nisipos care m-a cucerit si nu prea il mai schimb la tarte de acum inainte.
Aveti nevoie pentru acesti biscuiti de urmatoarele

INGREDIENTE
100 g unt
150 g faina integrala sau dupa preferinte inlocuiti, cu cea alba gustul este mai traditional
50 g nuca pisata fin..tip faina ( sau inlocuiti cu migdale, alune de padure etc)
1 lingura de zahar sau fara si doar ungeti cu miere
1 ou
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de carob
1 lingura de miere la final pentru uns

MOD DE PREPARARE

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am pus faina si nuca rasnita fin, fin si am facut o gaura in mijloc unde am pus toate ingredientele in afara de miere.

Am amestecat bine, bine totul si am format o „bila” de aluat.

Am lasat-o in frigider sa se odihneasca circa 45 minute.

Ma grabeam. Se poate lasa si mai mult. Chiar si de seara pana dimineata.

Aluatul o sa fie tare…beton!

Nu-i nimic, in palme usor framantat devine modelabil.

Intindeti o foaie de 0.5-0.7 cm si decupati dupa preferinte.
Mie imi plac bradutii.

Aranjati biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.
Ies circa 30 bucati.

Cuptorul sa il aveti incins la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Si ii lasati circa 12-15 minute.

Sa se rumeneasca usor, sa mearga scosi de pe hartie. Apoi cand se mai racesc, ii ungem cu miere.

Se pastreaza foarte bine 3 zile in cutie inchisa etans.

Pofta buna!