INGREDIENTE

250g faina alba de grau – tip 000
200g smantana (12% grasime)
80g unt rece (65% grasime)
1 galbenus
1 lingurita praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus o lingura)

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si zaharul.

Apoi adaugam untul rece taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat nisipos peste care punem smantana si galbenusul de ou. Framantam bine pana il putem pune in folie alimentara.

Eu am mai adaugat 2 linguri de faina pentru ca era foarte moale. Nu adaugati mai multa faina.

Punem aluatul in frigider pentru 2 ore sau peste noapte.

Pe blatul infainat intindem aluatul astfel incat sa avem o grosime de 0.5cm.

Decupam forme pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Este foarte important sa nu mai adaugati faina chiar daca este foarte lipicios aluatul, ci sa incercati sa-l manevrati usor cu foarte putina faina presarata.

Daca nu doriti sa-l decupati atunci formati bilute, puneti-le in tava pe hartie de copt si presati-le usor.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra.

Nemaipomeniti de buni si pufosi au iesit! Pofta buna!