
350g faina
150 ml apa
20g drojdie proaspata
4 linguri ulei
branza de vaci
7-8 cepe verzi
Am cernut faina si am pus-o intr-un va; am adaugat drojdia si treptat apa calduta, omogenizand amestecul. La final am adaugat 2 linguri de ulei si am mai framantat putin. Am acoperit si am lasat la crescut, timp in care am pregatit umplutura.
Am taiat marunt cepele verzi si le-am inabusit in cele 2 linguri de ulei si putina apa. Am amestecat apoi ceapa cu branza maruntita.
Am luat o bucata din aluat si am intins-o pe masa sub forma de cerc; am pus umplutura pe jumatate din suprafata, iar cealalta jumatate am adus-o deasupra, unind bine marginile.
Am copt turtitele pe ambele parti, in tigaia unsa cu ulei.
Bună! În loc de drojdie proaspătă, câte g de drojdie uscată ar intra? 🙂 mersi.
Nu folosesc drojdie uscata, dar am înțeles ca 25g drojdie proaspăta ar echivala cu 7g drojdie uscata.