Am mâncat paine din asta de cand ma stiu. Mami mereu ne făcea si chiar si acum face.

INGREDIENTE

300 g făina albă
15 g drojdie proaspăta
aproximativ 170 ml apa călduță


MOD DE PREPARARE

Am pus făina intr-un castron. Am dizolvat drojdia in putina apa calda, am turnat peste făina, apoi am incorporat si apa călduță. Am amestecat cu mana si am format o coca destul de moale, dar fara sa se lipească de maini. Daca mai e nevoie, mai adăugați făina.
Am lasat la dospit, apoi am împărțit coca in trei. Am format trei bile si le-am lasat la dospit pe blatul de lucru presarat cu făina.
Am întins putin cate o bila si am copt intr-o tigaie de teflon cu capac la foc mic. Am întors de mai multe ori fiecare turta pentru a se coace bine si frumos . Daca aveti tuci, este ideal.
Dupa ce coaceti fiecare turta, puneți-o pe un prosop de bucatarie si acoperiți (tot cu prosop)
Ies 3 turte mici super pufoase si bune.

Pofta buna!