Am mâncat paine din asta de cand ma stiu. Mami mereu ne făcea si chiar si acum face.
INGREDIENTE
300 g făina albă
15 g drojdie proaspăta
aproximativ 170 ml apa călduță
MOD DE PREPARARE
Am pus făina intr-un castron. Am dizolvat drojdia in putina apa calda, am turnat peste făina, apoi am incorporat si apa călduță. Am amestecat cu mana si am format o coca destul de moale, dar fara sa se lipească de maini. Daca mai e nevoie, mai adăugați făina.
Am lasat la dospit, apoi am împărțit coca in trei. Am format trei bile si le-am lasat la dospit pe blatul de lucru presarat cu făina.
Am întins putin cate o bila si am copt intr-o tigaie de teflon cu capac la foc mic. Am întors de mai multe ori fiecare turta pentru a se coace bine si frumos . Daca aveti tuci, este ideal.
Dupa ce coaceti fiecare turta, puneți-o pe un prosop de bucatarie si acoperiți (tot cu prosop)
Ies 3 turte mici super pufoase si bune.
Pofta buna!
Cat timp se lasa la dospit?se poate coace si la cuptor?
se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul ca in oricare alta reteta cu aluat dospit. Se coc direct in tigaie.
Dacă am drojdie uscată cat ar trebui să pun ?
7g