Chiar nu stiam cum sa numesc aceste delicii…Da! Delicii!!
Sunt simple de preparat, dar cu o aroma incredibil de placuta.

INGREDIENTE

50 g branza razuibila ( eu am folosit emmentaler, dar puteti inlocui…inclusiv cu CASCAVAL DE CASA)
125 g faina
1 ou
2 maini de baby spanac ( in jur de 2 maini zdravene)
50 g unt
1 lingura de lapte ( rece)

 

MOD DE PREPARARE

Am pus circa 500 ml apa la fiert.

Cand da in clocot am pus spanacul si l-am oparit 2-3 minute.

L-am trecut prin jet de apa rece si l-am taiat marunt, marunt.

Am batut oul cu laptele.

Separat am topit untul si l-am lasat la racit.

Am taiat cubulete mici branza ( o puteti si razui)


Am turnat peste ou branza, spanacul, faina in ploaie si untul.

Aluatul obtinut ( usor moale) l-am aranjat sub forma de tub lung de aprocimativ 12 cm si gros de circa 5.

L-am bagat la rece pentru o ora.

Am feliat 12 bucati de 1 cm si le-am modelat in palma sub forma de fursecuri.

Le-am intins pe hartie de copt si le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20-25 minute.

Verificati dupa 15 minute.

Daca s-a rumenit partea de jos, intoarceti si mai lasati pana se rumenesc si pe partea nefacuta.

Propun servite calde….si cu iaurt sau sana!!

Pofta buna!