INGREDIENTE

Aluat:
200g faina alba de grau
200g iaurt natur (am folosit cu 3.5% grasime)
1 lingurita praf de copt bio

Pentru uns:
20g unt topit
4 catei de usturoi pisati
Patrunjel

MOD DE PREPARARE

Aluatul il preparam foarte rapid, amestecand ingredientele. Obtinem un aluat lipicios, dar il lasam asa. Transferam aluatul pe blatul de lucru infainat si il impartim in 5. Ne ajutam cu faina cat sa il putem intinde, nu exageram cu faina.

Intindem fiecare bucata de aluat in foaie cat mai subtire, in forma unui oval mai alungit.

Ungem o tigaie antiarenta cu ulei de masline si coacem fiecare turta, pe ambele parti, la foc mic, pana se rumeneste usor.

Ungem turtele cu amestecul de unt topit si usturoi apoi presaram patrunjel.

Gata! O gustare delicioasa! Merg si la micul dejun cu legume sau cu o omleta. Pot fi servite si cu diverse pateuri.

Pofta mare!

*Ies moi si pufoase! Yammiiii!