INGREDIENTE (6 portii)

4 cartofi mari
8 oua
2 cepe rosii potrivite
ciuperci in functie de preferinte (optional)- am folosit ciuperci la borcan
patrunjel uscat
3 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Spalam bine coaja cartofilor, ii intepam cu furculita din loc in loc si ii bagam la cuptor la 180 grade C pana intra furculita usor in ei.

Lasam cartofii sa se raceasca putin apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.

Tocam ceapa si ciupercile marunt la robot.

Ouale le batem cu patrunjelul uscat.

Intr-o tigaie mare 25-27cm diametrul, punem la inabusit ceapa cu uleiul si putina apa. Cand s-a inmuiat, adaugam ciupercile tocate, cartofii si amestecam putin, repartizand compozitia in mod uniform in toata tigaia.

Turnam apoi ouale batute pe legume, repartizand compozitie in mod uniform.

Acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pana incepe sa se intareasca putin deasupra, apoi folosindu-ne de o farfurie, intoarcem tortilla sa se gateasca si pe cealalta parte.

Gata, pofta buna!