Lenea de duminică m-a îndemnat la gătirea unui preparat simplu, zic eu, cu care să împac ambii băieți. Piciulică nu a avut obiecții, iar pe taică-său (care n-a priceput ce-i aceea o tortilla și ar fi vrut nu știu ce straturi) nu-l luăm în seamă!
INGREDIENTE
5 ouă
1 ceapă potrivită
2 cartofi
spanac după poftă (eu am folosit congelat)
1 cățel de usturoi
piper
Unt (pentru uns vasul)

MOD DE PREPARARE
Am pus la fiert doi cartofi cu tot cu coajă, timp în care am inabusit în apă (plus 2 linguri de ulei) ceapa tocată nu foarte mărunt și usturoiul. Apoi, am adăugat spanacul congelat (am pus cam două mâini bune) și l-am lăsat să se ”dezmorțească” bine. Cartofii, după ce au fost curățați de coajă, i-am tăiat în felii subțiri. Am bătut ouăle cu un praf de piper, pe urmă le-am amestecat cu spanac și cartofi. Am uns vasul cu puțin unt și am
turnat compoziția. Timp de coacere: 25 minute, la 170 grade C.
Să aveți poftă!


Alte precizari
– Vasul meu are diametrul mare, pentru o tortilla mai mică puteți
înjumătăți cantitățile.
– Așteptați să se răcească spanacul și cartofii înainte de a le
adăuga peste ouă.