INGREDIENTE
Pentru blat (ingredientele sunt pentru un singur blat, se tripleaza ingredientele pentru lista de cumparaturi :)):
120 g faina alba (de la moara am folosit eu)
50 g unt fara sare (la temperatura camerei)
2 oua
70 g smantana grasa, 30%
1-2 linguri de sirop de artar (depinde cat de acre sunt fructele)
1/2 lingurita praf de copt bio
1/2 lingurita pudra de vanilie
4-5 linguri cu varf piure de fructe (difera la fiecare blat, afine, zmeura+capsuni si mure, au am avut congelate)

Pentru crema:
2 cutii de Mascarpone
Sucul de la jumatate de rodie
2 linguri sirop de artar (optional)

Decor:
Cateva fructe de Physalis (catina incasa)
O crenguta de coacaze rosii

MOD DE PREPARARE
Am facut pe rand cele trei blaturi in felul urmator:
Am amestecat untul la temperatura camerei cu siropul de artar si am mixat bine impreuna cu cele doua oua iar in final am adaugat smantana si pudra de vanilie.
Am lasat fructele sa se decongeleze lent in frigider peste noapte in cate o strecuratoare si am facut piure fiecare tip de fruct in parte. Piureul obtinut l-am adaugat peste compozitia de mai sus.
In final cu ajutorul unei spatule am adaugat faina impreuna cu praful de copt si am amestecat toate ingredientele.
Am uns cu unt o tava pentru tort (eu am folosit una din teflon cu peretii detasabili) si am turnat compozitia obtinuta. Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 170 de grade C pana trece testul scobitorii (difera timpii de coacere de la blat la blat in functie de fructul folosit).
Pentru crema am mixat Mascarpone cu siropul de artar si am pus intre blaturi cat sa le „lege”.
Am pus din nou primul blat in forma cu peretii detasabili apoi un rand subtire de crema apoi urmatorul blat si tot asa pana la final.
In crema de deasupra am pus si sucul de la jumatate de rodie sa ii dea o tenta roz!
Blaturile sunt umede si se aseaza destul de bine in forma finala! In josul paginii se prezinta o poza cu sectiunea tortului…din pacate poza nu reflecta exact culorile din realitate!

Poftă bună!