INGREDIENTE

Cremă de lapte:
600 ml lapte
6 gălbenușuri
100 g zahăr
80 g făină
o linguriță cu vârf curcuma (turmeric)
un vârf de cuțit de burbon-vanille

MOD DE PREPARARE CREMA

Se mixează foarte bine gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă lucioasă. Adăugăm în ploaie făina și curcuma și amestecăm de sus în jos cu o spatulă. Turnăm laptele în fir subțire pentru a nu forma cocoloașe și amestecăm continuu.
Compoziția (una lichidă) se pune într-o crăticioară pe foc la foc mic-mic și se amestecă continuu până obținem o cremă fermă și lucioasă.

INGREDIENTE


Blat:
4 ouă
80 g zahăr
80 g făină
50 g nuci măcinate (plus încă 30 g nuci măcinate pentru presărat pe deasupra tortului)
10 g praf de copt

MOD DE PREPARARE BLAT

Se mixează foarte bine ouăle cu zahărul, se adaugă făina și praful de copt, în ploaie, amestecând de sus în jos cu o spatulă, apoi se adaugă nucile.
Într-o formă punem hârtie de copt apoi compoziția și coacem in cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii.
Se taie blatul în două, se umple cu cremă. Din cremă oprim două linguri, crema oprită se folosește la ungerea întregului tort pentru a se lipi nucile măcinate.
Pofta buna!

P.S: Decorul din poză este opțional și fiecare il poate orna asa cum isi doreste!