INGREDIENTE

5 oua
5 linguri faina
1 lingura zahar brut
3 portocale
1/2 rodie
400g ricotta
250g smantana min 20% grasime
1 lingura zahar
2-3 linguri fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Am batut spuma albușurile cu cateva picături de zeama de lamaie si zahar.

Am adaugat apoi faina, urmată de gălbenușuri. Am pus compoziția in forma la copt si am bagat in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand a trecut testul scobitorii, aproximativ 25 de minute.

Dupa răcire, am taiat blatul in 3 parti.

Am amestecat bine ricotta cu smantana, cocosul si lingura de zahar.

Am însiropat cu zeama de portocala, am pus crema din ricotta- este destul de lichida, însă dupa cateva ore petrecute la frigider, se va îmbina foarte bine cu blatul. Am presărat boabe de rodie intre blaturi.

Deasupra tortului am pus aceeasi crema si boabe de rodie.

Pofta buna!