INGREDIENTE (o portie)

1 morcov mediu
1 galbenus de ou
2 lingurite cu varf faina de hrisca
1 lingurita sirop de artar (optional)
o portocala (se foloseste foarte putin din ea…de preferat micuta si dulce)
unt (o lingurita)
branzica cremoasa
scortisoara pentru decor si gust

 

MOD DE PREPARARE

Se razuie pe razatoarea mica morcovul, se amesteca cu untul moale (la temperatura camerei), cu galbenusul si se pun cele 2 lingurite cu varf in ploaie de faina de hrisca si se amesteca pana la omogenizare.

Apoi se pune jumatate de lingurita sirop (a doua jumatate va fi pentru crema).
Se pune totul intr-o forma (eu am avut de sticla, dar merge de briosa, silicon etc) si se da la cuptorul inchis, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute.


Intre timp branzica moale, cremoasa se amesteca cu 2-3 lingurite de zeama proaspat scursa de la portocala si cu jumatate de feliuta taiata marunt marunt.

Apoi se incorporeaza si restul de sirop.

Dupa ce se raceste „blatul” se scoate din forma, se orneaza cu crema de branza si se pudreaza cu putina scortisoara.

Se mai lasa 15-20 minute deoarece blatul se inmoaie suficient de la crema cat sa se topeasca practic cand trecem lingurita prin el.

Se serveste cu placere alaturi de cei dragi!