INGREDIENTE (tava rotunda de 16 cm):

3 oua ecologice
2 linguri de unt bio, topit
5 linguri de faina alba ecologica spelta (poate fi inlocuita cu orice tip de faina)
1 lingurita de praf de copt bio – optional
1 lingurita de scortișoara
2 mere taiate cuburi
5 curmale

MOD DE PREPARARE

Ouale se separa. Albusurile de bat spuma si se adauga cate un galbenus peste spuma. Se pune untul topit si racit si scortisoara. Faina se adauga in ploaie si se alterneaza cu praful de copt.

Se pune compozitia in tava si se adauga merele tavalite prin nuci caju macinate.

Se coace la 180 de grade C pentru 30-35 de minute.

Intre timp se pune apa calda peste curmale si se lasa la hidratat. Se pun in blender si se fac pasta, de consistenta dorita.

Dupa ce s-a racit tortul se pune sosul de curmale si se presara scortisoara peste.

Pofta buna!