INGREDIENTE 

Blat:

400g zahăr

245g făina

90g cacao

1/2 lingurița praf de copt

1 lingurița bicarbonat de sodiu

1/2 lingurița sare

2 oua la temperatura camerei

250ml lapte


125ml ulei

250ml apa fiarta.
Crema:

500 ml smantana pentru frisca

400g ciocolata neagra

50g unt

MOD DE PREPARARE

Am amestecat zaharul cu făina, cacao, sare, praful de copt si bicarbonatul. Am adaugat ouăle, laptele si uleiul. Am mixat 2 minute la viteza medie apoi am pus apa fierbinte.
Consistentă compoziției va fi destul de moale.
Blatul rezultat este foarte fragil; recomand a fi pregătit cu o zi înainte.

Am pus intr-un vas pe foc smantana. Am adaugat ciocolata rupta in bucatele si am lasat pana s-a incalzit bine; nu trebuie sa fiarba. Am luat de pe foc, am pus untul si am amestecat, apoi am lasat la racit. Cand este rece complet, se bate cu mixerul apoi se da la frigider.

Se taie blatul in cate parti doriti, apoi se pune crema.