INGREDIENTE BLAT
5 oua
60mL ulei de masline pentru gatit (fara gust fara miros)
60mL lapte (de vaca sau vegetal)
110g faina alba de grau (am folosit tip 000)
o lingurita cu varf praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus 2 linguri)

INGREDIENTE SARLOTA DE CIRESE
500g cirese proaspete fara samburi
200mL lapte vegetal sau de vaca
3 oua
3 linguri amidon (nu cu varf)
*zahar optional (eu nu am pus)

SARLOTA DE ANANAS (click pe numele retetei)

2 castronele visine (aproximativ)

MOD DE PREPARARE BLAT

Intai preparam blatul apoi ne ocupam de sarlote pentru ca trebuie sa le punem pe tort atunci cand inca mai sunt caldute. Dupa blat vom prepara sarlota de cirese apoi pe cea de ananas.

Dam drumul la cuptor la 180 grade C.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare asemenea unei maioneze. Apoi adaugam uleiul si laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam dupa fiecare.

Peste crema obtinuta incepem sa integram putin cate putin albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Atentie! Nu amestecam ca la maioneza.

Folosim o forma din silicon cu diametrul de 25 cm. Punem compozitia in forma si nivelam. Bagam la cuptorul preincalzit pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Sarlota de cirese o preparam exact ca sarlota de ananas. Punem toate ingredientele in blender, mixam apoi punem in craticioara la foc mic si amestecam pana se ingroasa.

ASAMBLARE

Taiem in jumatate blatul racit. Peste blatul de jos punem jumatate din sarlota de cirese, peste ea punem jumatati de visine astfel incat sa acoperim o suprafata cat mai mare. Peste jumatatile de visine punem restul de sarlota de cirese, acoperindu-le bine. Montam si a doua parte din blat, apoi imbracam tot tortul cu sarlota de ananas si ornam cu visine fara samburi. Bagam la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

A iesit nemaipomenit de bun si racoros.

Pofta buna!