O alternativa sănătoasa la tortul cu crema de zahar ars. Cine este fan sfecla rosie si carob ,sigur va îndrăgi acest preparat.

INGREDIENTE

Pentru CREMA
3 oua
300 ml lapte călduț
85 g sfecla coaptă in cuptor (pe care am blenduit-o); daca nu sunt chiar 85 de grame, nu-i bai.
Putin unt pentru uns vasul.

Pentru BLAT
3 oua
1 lingura zahar (optional) sau in functie de preferinte
2 linguri cu varf de făina
1 lingura cu varf de carob
1 lingurița praf de copt BIO

Pentru SIROP
1 nectarina/ piersica (eu am avut congelată)
1 pahar cu apa
Putin sirop de artar daca mai e cazul.


MOD DE PREPARARE:

CREMA am facut-o asa:
Am bătut putin ouale întregi, am pus sfecla blenduita, laptele, am amestecat si am turnat compoziția intr-un vas termorezistent uns cu unt. Am băgat la cuptor la 180 de grade circa 15-20 de minute pana s-a închegat putin.

Intre timp ,am facut BLATUL asa:
Am bătut cu mixerul ouale întregi cu zaharul cateva minute pana s-au umflat bine. Am adăugat treptat făina si carobul printr-o sita împreuna cu praful de copt amestecând usor cu o spatula.
Am turnat compoziția peste crema si am mai lasat la cuptor sa se faca înca 20 de minute pana cand blatul trece testul scobitorii. E posibil sa fie nevoie de mai mult timp in funcție de cuptor.
Cand a fost gata, am scos vasul din cuptor si am lasat sa se mai răcească.

SIROPUL l-am facut asa:
Am pus nectarina cu apa intr-o olița la fiert si am lasat pana cand a început sa se înmoaie si a început sa se formeze un sirop. A durat putin. Am dat totul printr-o sita.
Dupa ce s-a mai răcit tortul, am înțepat cu o scobitoare din loc in loc si am pus cu lingura cam jumătate din sirop.
Am clătinat bine de tot vasul ca sa se desprindă tot conținutul , am pus o farfurie cu fata in jos deasupra vasului si dintr-o mișcare, am întors cu totul pentru a transfera tortul pe farfurie.
Si gata. Pare complicat pentru ca a fost mult de explicat , insa nu este deloc asa. Se face si foarte repede si usor.

Pofta buna !