
INGREDIENTE
Blat:
400g zahăr
245g făina
90g cacao
1/2 lingurița praf de copt
1 lingurița bicarbonat de sodiu
1/2 lingurița sare
2 oua la temperatura camerei
250ml lapte
125ml ulei
250ml apa fiarta.
Crema:
500 ml smantana pentru frisca
400g ciocolata alba
50g unt
200g capsune
2 plicuri Tort Gelee
MOD DE PREPARARE
Am amestecat zaharul cu făina, cacao, sare, praful de copt si bicarbonatul. Am adaugat ouăle, laptele si uleiul. Am mixat 2 minute la viteza medie apoi am pus apa fierbinte.
Consistentă compoziției va fi destul de moale.
Tava mea a fost de 25/35cm.
Blatul rezultat este foarte fragil; recomand a fi pregătit cu o zi înainte.
Am pus intr-un vas pe foc smantana. Am adaugat ciocolata rupta in bucatele si am lasat pana s-a incalzit bine; nu trebuie sa fiarba. Am luat de pe foc, am pus untul si am amestecat, apoi am lasat la racit. Cand este rece complet, se bate cu mixerul apoi se da la frigider.
Am facut piure capsunele si am adaugat apa pana la 500g. Am amestecat continutul plicurilor de Tort Gelee cu sucul de capsuni si am pus pe foc, unde am lasat sa fiarba in clocot 1 minut.
Am facut doua sectiuni blatului, am pus jeleul usor caldut, crema si apoi blat, din nou crema si blat.
Buna ziua ! Acest blat poate fi folosit la tortu cu etaj
Depinde mult de ce crema folositi si in ce e îmbrăcat tortul. (De exemplu, daca este folosit marțipanului- banuiesc ca e mai solid- nu am folosit).
Blatul este unul fragil, dar daca nu este rupt la manevrare, se comporta bine in tort, e stabil.
Voi folosi aceleasi cantitati de la tortul tau inclusiv cremele tale prezentate ganaj alb si cel de ciocolata iar tortul il voi imbraca in fondant nu marpartipan.voi pune betisoare de sustinere evident.fiiind prezentat de tine k este un blat fragil dasta am pus intrebarea dak rezista
Voi adauga si ceva figurine de fondant.am ales reteta ta mi se pare interesanta vine ziua ficei mele si trebuie sa aleg un tort il voi lucra in 3 d cu printesa ariell.pup si multumesc ptr raspuns .iti urez succes
Mie imi place mult acest blat si il refac cu diverse creme.
Sper sa iasa totul bine. As fi curioasa sa văd o poza cu rezultatul final.caci suna bine planul.
La multi ani fetiței!
Cat timp se tine la cuptor si la cate grade?
Nu pot seta temperatura la cuptorul meu. Eu verific. Sa fie închegat la suprafata, crescut si sa treacă testul scobitorii.
se poate face si la cuptorul cu butelie?
sigur ca merge si la cuptor pe gaz!
Ce fel de cacao ai folosit de e așa negru blatul?
Nu am o firma anume pe care o prefer, iau cam ce gasesc dar ma uit sa fie închis la culoare-la cel ce se poate vedea prin punga.
Oricum nuanță închisă a blatului e accentuată si de faptul ca e textura umeda.
Buna. Vreau sa fac acest blat, dar inainte vreau sa intreb: sigur sunt scrise bine cantitatile de lichid, da? Mi se pare mult 500 ml lichid la 245 gr faina (nu ca as avea experienta la tipul asta de blat) si vreau sa ma asigur ca n-o dau in bara 🙂
Multumesc!
este asa cum scrie. Reteta a mai fost testata.