INGREDIENTE

Blat:
400g zahăr
245g făina
90g cacao
1/2 lingurița praf de copt
1 lingurița bicarbonat de sodiu
1/2 lingurița sare
2 oua la temperatura camerei
250ml lapte
125ml ulei
250ml apa fiarta.
Crema:
500 ml smantana pentru frisca
400g ciocolata alba
50g unt
200g capsune
2 plicuri Tort Gelee

MOD DE PREPARARE

Am amestecat zaharul cu făina, cacao, sare, praful de copt si bicarbonatul. Am adaugat ouăle, laptele si uleiul. Am mixat 2 minute la viteza medie apoi am pus apa fierbinte.
Consistentă compoziției va fi destul de moale.
Tava mea a fost de 25/35cm.
Blatul rezultat este foarte fragil; recomand a fi pregătit cu o zi înainte.

Am pus intr-un vas pe foc smantana. Am adaugat ciocolata rupta in bucatele si am lasat pana s-a incalzit bine; nu trebuie sa fiarba. Am luat de pe foc, am pus untul si am amestecat, apoi am lasat la racit. Cand este rece complet, se bate cu mixerul apoi se da la frigider.

Am facut piure capsunele si am adaugat apa pana la 500g. Am amestecat continutul plicurilor de Tort Gelee cu sucul de capsuni si am pus pe foc, unde am lasat sa fiarba in clocot 1 minut.

Am facut doua sectiuni blatului, am pus jeleul usor caldut, crema si apoi blat, din nou crema si blat.