INGREDIENTE

Pentru BLAT
7 oua
*zahar sau îndulcitor după gust
pasta/pudra de vanilie
3 si 1/2 linguri de ulei
2 lingurițe praf de copt
7 linguri cu vârf de făina (măsurați cu o lingura normala)

Pentru CREMA
2 cutii de ricotta
500 ml smântâna pentru frișcă
1 castronel de fructe de pădure (dacă sunt congelate, puneți-le intr-o sita și lăsați-le sa se dezghețe și sa se scurga
*zahar pudra sau îndulcitor după gust

Pentru SIROP
zeama de la 2 portocale mari

MOD DE PREPARARE:


BLATUL
Am separat gălbenușurile de albușuri. Am amestecat gălbenușurile cu uleiul doar cât sa se încorporeze. Am bătut albușurile spuma tare, apoi am mai bătut in continuare cu zaharul. Am pus gălbenușurile și pasta de vanilie peste albușuri și am amestecat ușor cu o spatula. Am adăugat treptat făina cu praful de copt prin sita și am amestecat de sus in jos.
Am pus compoziția in tava unsa cu unt (tava de 20 cm) și am băgat la cuptor la 180 grade pana a trecut testul scobitorii.

CREMA
Am bătut smantana cu mixerul pana s-a întărit. Se face foarte repede asa ca aveți grija sa nu se taie. Și am incorporat-o ușor in ricotta îndulcită. Am oprit o parte din crema,iar in restul am pus fructele.

ASAMBLARE
Am tăiat tortul in trei părți egale. L-am umplut cu crema cu fructe, iar deasupra am pus crema albă. Am însiropat cu zeama de portocala fiecare foile de blat înainte sa pun crema peste ele. Am ornat cu fructe și am presărat fulgi de nuca de cocos.
Este dulce-acrișor și răcoros.

Pofta buna!