Am tot facut de multe ori BUDINCA ENGLEZEASCA DE PAINE si TARTA DE CIOCOLATA, de fiecare data succes total.
Si mi-am spus… cum ar fi sa le combin.

INGREDIENTE
1 paine alba ( 400-500 gr, fara sa utilizati colturile)
500-550 ml lapte
75 gr zahar brut
125 ml frisca lichida
160 gr ciocolata neagra ( peste 60% cacao, si cu aroma de portocale de preferat; daca nu puneti coaja de portocala razuita)
100 gr stafide
6 linguri de coniac
3 oua medii/mari
1 lingura de pudra de roscove ( sau cacao dupa preferinte)
50 gr fulgi de migdale
50 gr nuci pisaate
1 pliculet zahar vanilinat
putin unt pentru uns forma

MOD DE PREPARARE
Am taiat cubulete painea si am turnat peste laptele fierbinte amestecand continuu…framantand practic.
Separat am pus la foc mic frisca lichida si ciocolata si am ameatecat pana s-a topit aceasta.
Am turnat peste paine amestecand si turnand zaharul in ploaie.
Am separat galbenusurile de albus.
Am incorporat pe rand galbenusurile.
Albusurile le-am batut spuma.
Intre timp la hidratat au stat stafidele in…coniac ( puteti folosi si lichior cu aroma de migdale).
Am pus stafidele, migdalele, nucile si am incorporat la final albusul.
Am uns forma cu unt si am turnat compozitia.
Am reglat cuptorul la 200 gr si am tinut tortul 5 minute.
Am redus la 180 gr si am mai lasat 20-25 minute.
Dupa 20 minute faceti testul scobitorii.
Eu am decorat cu ciocolata rasa.
Pofta buna!