INGREDIENTE
90 g biscuiti fara zahar macinati/ rasniti
10 g faina de migdale
60 g unt
150 g mix branza facuta in casa cu iaurt + Mascarpone
50 g iaurt
1/2 pastaie de vanilie
1 lingura de sirop de artar (optional)
agar agar
3 capsuni
MOD DE PREPARARE
Se amesteca biscuitii rasniti si faina de migdale cu untul topit si se tasează într-o formă cu peretii detasabilii. Crema se face din branza, iaurt, 1/2 pastaie de vanilie, sirop de arţar si agar agar (conform indicatiilor dupa ambalaj) si capsuni tocate marunt. Se toarna crema peste blatul din biscuiţi si se lasa in frigider cateva ore. Eu am oprit putini biscuiti macinati pentru decor.
Poftă bună!
Oare pot inlocui faina de migdale cu ceva? Nu am folosit pana acum … si daca nu gasesc gelatina vegetala,as putea pune gelatina normala?
Se poate fara migdale! 🙂 Dar deja a iesit foarte frumos!!!!
Ce dimensiune aprox a avut forma cu pereți detașabili?
Ce fel de biscuiti ati folosit?
puteti folosi orice biscuiti de casa
Cat agar agar punem? Mulțumesc
cititi ambalajul ca este mentionat in functie de cantitatea de lichid.
Urmeaza ziua fetitei mele si m-am gandit sa-i fac acest tort. 🙂
Pe langa capsunile tocate si puse in cremă, as putea sa ornez tortul cu fructe de padure? Multumesc!
de ce nu? 😀
Intrebarea mea este urmatoarea: si carobul si agar agarul din cate am citit sunt E – uri! Sunt acestea sanatoase pentru prichindeii nostrii?
carobul si agarul nu sunt E-uri! Cautati alte surse de documentare!
Eu nu înțeleg cum pun păstaia de vanilie așa? Nefiarta in lapte, in ceva… cum își ia aroma dacă o pun așa pur și simplu ?
Pastaia se cresteaza si se scot semintele. Asa de foloseste. Apoi agarul trebuie adus la punctul de fierbere. Deci se fierb toate!
Buna! Care este scopul agar- agarului? Daca nu l as folosi, ar fi crema prea fluida? Eu inca nu i am dat piticei nici vanilie, nici faina de migdale, nici agar agar si parca nu i le as da pe toate odata. Multumesc pt raspuns
da, rolul este de a inchega!