INGREDIENTE TOCANITA (6-7 portii)
2 bucati de piept de pui
1 ceapa medie
1/2 fir de praz
2 catei de usturoi
sos de rosii (o ceasca)
1 lingura ulei de masline
piper
1 foaie de dafin

INGREDIENTE BILUTE DE CARTOF
4 cartofi medii
1 fir ceapa verde
2-3 fire de patrunjel verde
50 g cascaval ras
50 g cascaval taiat cuburi
piper

MOD DE PREPARARE

Pentru tocanita punem in cratita o lingura ulei de masline, ceapa si prazul tocate, usturoiul razuit si o ceasca de apa si le lasam la inabusit. Dupa ce s-au inmuiat legumele si a scazut apa, punem puiul fiert in prealabil si tocat cuburi mici impreuna cu sosul de rosii.

Completam cu putina apa si mai lasam la fiert 10 minute. Lasam deoparte tocanita si ne ocupam de bilutele de cartof sau chiar le putem prepara concomitent cu tocanita.

Punem la fiert cartofii (intregi cu coaja). Cand sunt gata, ii decojim si ii dam pe razatoare.
Ii amestecam cu celelalte ingrediente si formam bilute pe care le umplem cu cubuletele de cascaval.

Cand tocanita este gata (trebuie sa ramana cu putina zeama) o turnam intr-un vas de yena peste care punem bilutele din cartof. Ungem bilutele de cartof cu un amestec format din ulei de masline, boia si piper.

Bagam vasul la cuptor, setam 200 grade C caldura sus-jos cu ventilatie si lasam pentru 15-20 minute sau pana se rumeneste frumos.

Un pranz delicios!

Pofta buna!