Va propun impreuna cu Kotányi o noua reteta sanatoasa si savuroasa cu un gust cu totul aparte gratie condimentului folosit: tocanita de cartofi cu fasole verde si cimbru!

Specialitatile condimentate cu cimbru au un gust unic si rafinat!

INGREDIENTE

6 cartofi potriviti
150-200g fasole verde congelata
2 morcovi
1 ceapa rosie
4 catei usturoi
1 ardei gras rosu
2 lingurite bulion (sau suc de rosii, pasta de rosii dupa gust)
2 lingurite cimbru maruntit de la Kotányi
curcuma, boia dulce de ardei, patrunjel maruntit de la Kotányi
4 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Tocam morcovii, ceapa, ardeiul si usturoiul marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoare / le tocam cu cutitul. Le punem la inabusit cu uleiul si un pahar cu apa. Completam cu cate putina apa atunci cand scade, pana se inmoaie.

Cand legumele s-au mai inmuiat, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si completam cu apa cat sa acopere cartofii. Lasam sa fiarba la foc mic. Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam fasolea verde direct congelata, cimbrul, curcuma, boia si bulionul si mai lasam sa fiarba 10 minute.

Oprim focul si adaugam si patrunjelul. Amestecam usor si gata! O tocanita delicioasa pe care o putem servi simpla sau alaturi de o fripturica.

Pofta mare!

Cimbrul este un condiment minunat utilizat in bucatariile din intreaga lume si intr-o mare masura in tari precum Italia si Franta precum si in toata zona mediteraneana. Are o puternica si inconfundabila aroma ce poate da un gust special tocanitelor, supelor de legume, preparatelor cu fasole verde, cu carne de miel, peste sau capra si sosurilor.

Va invit cu drag sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi!
Va invit cu toata increderea sa le si folositi in preparatele Flaveur!