INGREDIENTE

Bait
2 pulpe de iepure (micute)
2 catei de usturoi (pisati)
2 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
¼ ceapa mica
Cimbru, cardamon, boia dulce, maghiran

Tocanita
1 cartof nou (mare)
Praz aproximativ 4cm (taiat in 4 rondele)
½ morcov mic (taiat rondele)
½ ceapa mica (taiata pestisori)
4 linguri bulion de casa

MOD DE PREPARARE


Am pregatit baitul amestecand uleiul, zeama de lamaie, condimentele si ceapa taiata mica si usturoiul, apoi am turnat peste carne (pusa intr-o caserola mica, cu capac) si am frecat-o bine pe ambele parti.
Am pus seara carnea la bait si inainte de culcare am intors-o de doua ori. A stat pana dimineata, numai la frigider.
Dimineata am facut si tocanita impreuna cu pulpele de iepure.
Cartoful curatat l-am taiat cubulete si am adaugat si celelalte legume, dar si carnea. Le-am pus intr-un vas yena, am pus apa cat sa acopere totul si am acoperit cu capac. Am bagat la cuptorul preincaizit la 180grade C. Dupa aproximativ 45 minute am luat capacul, iar dupa alte 10minute, cand cartofii erau fierti, am pus si bulionul si l-am amestecat usor. Am mai lasat 15 minute sa fiarba si bulionul si gata, tocanita este numai buna de servit.

Pofta buna!

*daca cartofii sunt gata mai repede, se pune si bulionul mai repede si e gata dupa ce fierbe si aceasta.