INGREDIENTE (6-7 PORTII)

1,5 kg cartofi
500g ardei kapia copti la cuptor si decojiti
3 cepe rosii potrivite
2 morcovi mari
1 pastarnac mare
1 radacina patrunjel mare
condimente: patrunjel, boia dulce, curcuma, busuioc, marar
6 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ardeii ii mixam la blender sau la robot astfel incat sa obtinem o pasta. Restul legumelor le tocam marunt la tocatorul electric, cubulete de mana, sau le dam pe razatoare, dupa cum dorim.

Punem legumele la inabusit cu uleiul si 2 cani apa. Lasam aproximativ 15 minute sa se inmoaie putin. Adaugam peste ele cartofii si adaugam apa astfel incat sa aiba suficienta pentru a fierbe. Deci nu e nevoie sa adaugam multa ci doar cat sa ajunga la nivelul lor.

Cand cartofii au fiert, adaugam pasta de ardei si condimentele si mai lasam 2 minute.

Gata! O tocanita delicioasa! Pofta buna!