INGREDIENTE

Aluat:
100g unt (nesarat, 82% grasime am folosit) rece
1 ou de la frigider
Aproximativ 230g faina alba de grau; initial am pus 200 si am mai adaugat pana cand aluatul nu a mai fost lipicios (poate sa difere in functie de tipul fainii)
2-3 linguri apa plata

Crema: o portie budinca de vanilie

Decor: afine, coacaze rosii, zmeura, capsuni, portocala – fara coaja,mure (fructele la alegere, dupa preferinte); o parte din fructe au fost decongelate
1 plic gelatina (sau agar agar) – optional


MOD DE PREPARARE

Peste faina (cele 200g) am pus untul rece, taiat cubulete, oul si apa si am amestecat. Cu degetele le-am sfaramat pana si le-am amestecat pana a rezultat o coca, apoi am adaugat faina cat a fost nevoie, incat sa nu fie lipicioasa. Am pus-o intr-o folie alimentara si am lasat-o in frigider pentru o ora.
Am facut si budinca de vanilie.
Fructele au fost puse anterior in frigider la dezghetat, intr-o strecuratoare, pusa la randul ei intr-un vas adanc, ca sa isi lase zeama/apa.
Dupa o ora am scos aluatul si l-am impartit in doua. O jumatate am intins-o si am pus-o intr-o forma mare (diamentru aproximativ 30cm; nu am pus si pe peretii vasului; intr-o forma mai mica se poate pune), am
intepat cu furculita si am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pana cand s-a rumenit putin.
Intre timp am pus aluat in formele mici (diametru aproximativ 5-6 cm;  8 forme) si l-am intepat cu furculita. Acestea se pot baga la frigider dupa ce au fost intinse, ca sa nu stea la temperatura camerei, daca cuptorul este ocupat. La mine a fost numai bine timpul. Am scos forma mare si le-am bagat pe cele mici.
Se pot baga si impreuna in cuptor.
Am intins budinca pe aluat, fructe si am preparat gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, intinzand-o repede peste fructe.
Am bagat la frigider pentru doua ore.
Nu sunt cele mai frumoase tarte, dar sunt facute in casa, numai bune pentru toata familia, inclusiv pentu micutii nostri.

Pofta buna!