INGREDIENTE

Aluatul:
100 g faina alba de grau tip 000
50 g unt cu 65% grasime
30 ml apa
unt pentru uns

Umplutura:

un sfert piept de pui
cateva buchetele broccoli
o ceasca de boabe de mazare
1/2 ardei rosu mare
1 bucata praz – partea alba
1/2 pastarnac
cateva pastai de fasole verde (congelata)
2 linguri smantana cu min 12% grasime
2 linguri iaurt
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
marar verde
oregano uscat

MOD DE PREPARARE

Aluatul este cel pe care l-am mai facut pentru Placinta cu ficatei.

Se framanta cele trei ingrediente, dar nu exagerat.

Se lasa la rece minim 30 de minute.

Pentru umplutura am gatit la abur: broccoli, mazare, ardei gras rosu, praz, pastarnac si apoi le-am tocat marunt.

Am uns un vas de yena, am asezat aluatul apoi legumele tocate, iar deasupra am adaugat smantana amestecata cu iaurtul, oregano, fulgii de drojdie si mararul si am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!