Initial era o reteta dintr-o revista de acum cativa ani. Si am tot personalizat-o pana a ajuns asa.
INGREDIENTE
200 gr unt ( la temperstura camerei)
50 gr faina
4 oua
50 gr fulgi de migdale
160 gr ciocolata neagra ( cu 60-80 % cacao) si de preferat cu aroma de portocala – daca nu utilizati esenta sau coaja de portocala
75 gr zahar
un praf de sare


MOD DE PREPARARE
Amestecati bine, bine untul cu zaharul. Topiti ciocolata cu 1-2 linguri de apa si turnati peste unt.
Separat bateti albusul spuma tare.
Peste compozitia de unt turnati faina, si galbenusurile pe rand.
Amestecati apoi si cu albusul batut bine spuma.
Turnati 3/4 din fulgii de migdale si restul utilizati pentru decor.
Turnati intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila.
Incingeti cuptorul la 150 gr ( nivel mic) si bagati tarta pentru 30 minute.
Ea o sa fie crocanta la exteror si moale la interior. Este intre negresa si lava cake.
Trebuie scoasa calda din forma.
Merge de minune cu inghetata de vanilie.
Se poate consuma si rece, dar atunci nu mai este asa pufoasa.
Se poate reincalzi 3-4 minute, nu isi schimba gustul.
Eu o folosesc des si ca blat pentru alte torturi sau ca atare precum un tort de vara cu inghetata.
De data aceasta am decorat-o cu BOMBOANE RAFFAELLO DE CASA.
Succes total de fiecare data.
Pofta buna!