INGREDIENTE (5-6 portii)

6 cartofi medii
6 oua
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie mare
250g ciuperci (am folosit la borcan dar puteti folosi si proaspete)
patrunjel uscat
ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii fierbem intregi. (nu trebuie sa fierbem pana se sfarama)

Lasam cartofii la racit apoi ii taiem rondele groase astfel incat sa acoperim fundul unui vas de 25 de cm diametru. Se poate folosi si vas ceramic sau de yena cu alta forma.

Tocam marunt la robot ceapa si ardeiul si le punem la inabusit cu putin apa si 2 linguri de ulei. Adaugam apoi si ciupercile tocate marunt si mai lasam cateva minute. Lasam pe foc pana scade de tot apa si legumele raman cremoase.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Amestecam galbenusurile cu legumele inabusite si racite, cu 2 linguri ulei de masline si patrunjel uscat. Turnam aceasta compozitie peste albusurile spuma si amestecam usor de sus in jos cu o spatula.

Ungem cu ulei de masline o forma rotunda antiaderenta (cu diametrul de 25cm), punem rondele de cartofi pe fundul vasului si turnam deasupra compozitia cu legumele tocate.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30-35 de minute, caldura sus jos fara ventilatie. Cand incepe sa se rumeneasca deasupra, acoperim tava cu hartie de copt si setam cuptorul doar pe caldura de jos si lasam pana la sfarsitul celor 35 de minute.

Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe o farfurie.

Extraordinar de gustoasa!

Pofta buna!