INGREDIENTE
Aluat
100g faina alba de grau (am folosit tip 650)
50g unt rece nesarat (am folosit unt cu 82%grasime)
1-2 linguri apa plata rece

Umplutura
150g zmeura
50g afine
5g amidon alimentar din porumb (aproximativ 1 lingurita)
Zeama de la lamaie
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
Un varf de lingurita pudra de vanilie


MOD DE PREPARARE
Pentru aluat am amestecat untul rece, taiat cubulete mai mici, cu faina pana cand compozitia a capatat textura nisipului. Am adaugat apa si am omogenizat bine (cu mana, de la inceput la sfarsit). Am format o bila din aluat si l-am pus intr-o folie alimentara la frigider pentru aproximativ o ora.
Am scos aluatul si am rupt din el trei sferturi. Restul am pus inapoi in frigider. Am dat drumul cuptorului la 180grade C. Am tapetat cu faina blatul de lucru si am intins foaia pe care am pus-o intr-o forma cu diametrul de aproximativ 20cm. Am intepat din loc in loc si am dat la cuptor pentru 10-12 minute.
Intre timp am pregatit umplutura. Intr-o cratita am pus fructele impreuna cu zaharul (l-am macinat) si zeama de la lamaie (cat am stors o data) si am lasat sa fiarba cam 10minute, dupa care am pus amidonul, am omogenizat si am mai fiert cateva minute, amestecand (dupa racire se mai intareste).
Peste aluatul deja scos din cuptor si lasat putin sa se raceasca am turnat compozitia de fructe, racita si aceasta putin cat am taiat aluat pentru formele de deasupra. Pentru aceasta am scos restul de aluat din frigider, am tapetat blatul cu faina din nou, am decupat si pus asa cum se vede.
Am bagat la cuptor pana cand tarta a capatat o crusta usoara deasupra (aproximativ 25minute).
Este un desert dulce-acrisor, pe placul nostru!

Pofta buna!