INGREDIENTE

Aluat:

100g unt

200g faina

5 linguri apa rece

 

Umplutura:

1 ou

2 linguri smantana

100g branza de vaci


200g spanac congelat

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat untul cu faina pana am obtinut firimituri, apoi am adaugat apa si am framantat pana am obtinut un aluat omogen. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru o ora.

Am pus spanacul in apa fierbinte pana s-a dezghetat apoi l-am transferat intr-o strecuratoare si l-am presat sa iasa toata apa din el.

Am intins o foaie de aluat si am transferat-o in tava de tarta.

Am intepat cu furculita din loc in loc si am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor.

Am amestecat oul cu branza, smantana si spanacul, am pus umplutura peste aluatul de tarta si am bagat din nou la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit deasupra, aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!