INGREDIENTE

5-6 prune dulci, coapte
500 ml lapte
5 linguri de gris
100 g unt
3 linguri faina
1 lingura rasa de zahar brut ( optional pentru prune, ale mele erau coapte dar din 6 doar 2 erau dulci, dulci)
1 galbenus
1/2 pastaie de vanilie (optional) – sau pudra de vanilie
pentru tapetat unt si faina

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert grisul in lapte cu vanilie.

L-am lasat sa se raceasca bine ( a iesit un gris moale).

Apoi l-am amestecat cu galbenusul si untul la temperatura camerei.

Am incorporat apoi treptat si faina

Am bagat compozitia la frigider pentru 1 ora.

Intre timp am feliat prunele si le-am pudrat cu zahar.

Am tapetat o forma de tarta cu unt si faina.

Am pus compozitia de tarta la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor.

Am scos-o si am ornat-o cu prunele si am mai bagat totul inca 10-15 minute.

Aproximativ 45-50 minute a stat in total la cuptor.

Este perfecta si calda si rece.

Pofta buna!