INGREDIENTE
Aluat:
100 g unt
300 g faină
100 mL lapte

Compoziție:
1 fir de praz
200 g, mix de brânzeturi: Mozzarella rasă şi brânză făcută īn
casă cu iaurt
2 ouă
100 g Mascarpone sau smântână
2 linguri de unt
Mărar


MOD DE PREPARARE
Aluat:
Se pune untul cubulețe peste făină într-un vas şi se frământă până devine amestecul omogen. Se adaugä şi laptele călduț puțin câte puțin până se formează aluatul de consistența dorită. Aluatul omogen se înfăşoară în folie alimentară şi se ține în frigider mai bine de o oră.
Compoziția:
Se căleşte prazul în unt câteva minute pâna se înmoaie (se adaugă apă din când în când) şi după ce se răceşte se amestecă cu mixul de brânzeturi, ouă, mărar tocat, condimente şi smântână.
Se întinde aluatul într-o tavă de tartă sau orice tavă rotundă şi se înțeapă cu furculița din loc în loc să nu se umfle iar apoi se adaugă umplutura.
Din aluatul rămas am facut nişte steluțe pentru decor!
Am copt tarta la 180 grade C până ce s-a rumenit.
Poftă bună!