INGREDIENTE

Aluat:
100 g unt la temperatura camerei cu 65% grasime
1 ou
200g faina alba de grau
Zeama de la o portocala mica

Umplutura:
250g mascarpone
2 linguri smantana grasa 20% grasime
O mana de capsuni pe care le-am facut piure (decongelate am folosit)
1 ou
Un varf de lingurita pudra de vanilie – optional
1 lingura rasa de zahar brut pe care l-am macinat (optional)

MOD DE PREPARARE

Am amestecat untul cu oul si zeama de portocala, apoi am adaugat faina pe rand, pana am obtinut aluatul, pe care l-am bagat la frigider pentru o ora.

Pentru umplutura am omogenizat foarte bine mascarponele si smantana, am adaugat oul (batut inainte intr-un alt vas), pudra de vanilie, zaharul si piureul de capsuni si am amestecat pana a rezultat o compozitie cremoasa.

Am preincalzit cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Am pudrat blatul de lucru cu faina si am intins aluatul, pe care l-am pus apoi in forma, am apasat usor pe el, apoi i-am taiat marginile si l-am intepat cu furculita. Am turnat compozitia si am bagat la cuptor aproximativ 40minute.

*Aluatul se pune in mod normal in foaie mai subtire, dar mie imi place tare mult ca acesta sa fie mai gros. L-as manca si simplu.

Pofta buna va doresc!